vrijdag 11 mei 2018

Een weekje vakantie in beeld.

Met nog steeds zonnig weer in het vooruitzicht gingen we deze 2de vakantieweek van de kinderen in. Op maandagochtend na het ontbijt moesten er van mij eerst een half uurtje kleine klusjes worden gedaan. Dat betekende dingen als vaatwasser uitruimen, glas wegbrengen, planten overal water geven of stofzuigen. Dat soort dingen dus. En al rond 10 uur toen ik ook klaar was reden we naar het buiten zwembad. Ik wilde een beetje vroeg, dan zijn we op het heetst van de dag ook een poos binnen. Ze verbranden redelijk snel en ik smeer liever niet onnodig vaak in. Wel hebben onze kinderen uv-pakken gekregen van ons gekregen vorig jaar, zodat we toch al minder plekken hoeven te smeren. Erg handig !

In het begin van de middag rond 13:30 uur waren we weer thuis en gingen alsnog even lunchen. Bij ons in de tuin begonnen deze week nog meer bloemen uit te komen en de trosjes bessen hangen al te prijken, klaar om rijp te worden in die lekkere zonneschijn. Het is steeds weer leuk om te merken, hoe veel je wel niet kunt doen in een klein tuintje van 5 bij 6 meter. En nu de kippen hun eigen plek hebben kunnen ze niet meer bij mijn moestuinbakken. Dat komt heel goed uit nu er van alles klaar is om uit te zaaien, daar moet ik niet te lang mee wachten.


's Middags deden we nog een ritje naar de boerderij voor melk en 's avonds maakte ik de yoghurt in mijn hooikist. Weer even een paar dagen genoeg. Bovendien deed ik de wasjes veelal 's avonds deze week, want overdag ben ik toch veelal nodig voor de kinderen nu Bjorn weer aan het werk is en de jongens bruisen van energie in de vakantie. Ik vind dat ook wel heel gezellig en ben blij voor de tijd die ik dan met ze door kan brengen overdag.

Elian was dinsdag jarig. Hij kreeg zijn lang verwachtte cadeau: een gereedschapskist met inhoud.Vandaar ook wel dat ik besloot om dinsdag nog maar een keer naar het zwembad te gaan, nadat de hoogst noodzakelijke taken samen waren volbracht en het nieuwe gereedschap even was uitgetest op de box en oude planken. De kinderen en ook ik met Jafeth dit keer, genoten van het verkoelende water. Toen ik rond half 2 toch echt huiswaarts moest keren om op tijd met Elian bij de zwemles te zijn, die in het binnenbad een dorp verderop is, konden de oudste 2 jongens tot hun verrassing nog een tijd blijven. Er was een bekende buurvrouw, die ze nog een poosje bij zich wilde houden en later mee naar huis zou nemen. Wouw, dat was een lange dag in het zwembad. Extra genieten voor David en Nathan.
's Avonds aten we Elians maaltijd. Hij mocht kiezen, dus dat werd bloemkool met saus, ovenfrites en kipknaks.

Op woensdag gingen we het een dagje rustiger aan doen. Ik moest voor de wekelijkse boodschappen naar 'van der Spek' en de kinderen moesten mee. Ze gingen daar nog even de speeltuin in en genoten in het zonnetje van de warme choco die je daar gratis kunt tappen. Ik was vooral erg blij dat het lukte om hier langs te gaan, omdat na afloop mijn koelkast en daarbuiten uitpuilden van verse groenten en fruit.

In de middag al genoten de kinders van de lekkere verse aardbeien aan de picknicktafel. Een rustig dagje was hard nodig. Na een paar dagen veel weg vond niemand het erg vervelend om gewoon thuis rond te hangen en te spelen. 

 Ik had voor de avond nog een speciaal programma. Er moesten nog taarten gebakken worden. Aan het eind van de middag ging ik voor wat laatste boodschappen naar de supermarkt met de fiets. Ik nam 4 van de jongens mee en één (van de oudsten) lag thuis lekker te slapen.

Ik was de hele avond 'zoet'. Een groot deel kreeg ik af, maar rond half 11 moest ik van mezelf stoppen en de laatste laagjes moesten dan maar donderdag. Ik kreeg het donderdag af ruim vóór de visite er was.
Het werd een snoeptaart en een aardbeien-rijsttaart. Ze waren beide goed gelukt en ook het familiefeest genoot Elian flink van. Nu mag hij natuurlijk nog trakteren op school en er wordt als het goed is nog een kinderfeestje gegeven. Dat wordt zijn eerste.


 Zelf kreeg ik die dag nog een paar soorten groenteplantjes, die mijn schoonmoeder had gezaaid. Super leuk. Zo krijg ik dit jaar wellicht meer variatie in mijn groentebakken dan vorig jaar.


Vandaag, vrijdag stond de dag in het teken van een uitje. We zouden een dagje naar de Geerhoeve gaan in Haarzuilens met opa en oma. Rond 11 uur kwamen we aan op deze prachtige geitenboerderij, die midden tussen de mooie natuurgebieden ligt. De kinderen speelden op de hooiberg. Wij praten en genoten van de lekkere koffie met taart en de kinderen aten tussendoor ook van het lekkers.
We deden een rondje over de boerderij met z'n allen. Wat is dat allemaal ruim en gastvrij opgezet. Toen we hadden geluncht besloten we de wandeling naar kasteel Haarzuilens nog te doen. Dat was zeker de moeite waard met dit lekkere weer. We liepen door de weilanden en kwamen mooie Hollandse tafereeltjes tegen.
Rond 17 uur waren we allemaal weer thuis en mocht ik het eten klaar maken. De vakantie komt alweer bijna op het eind. Wat is dat toch ook wel weer snel gegaan, maar nu eerst nog maar genieten van het weekend en dan gaan we allemaal weer het normale schoolritme in.Geen opmerkingen:

Een reactie posten