dinsdag 8 mei 2018

De kledingwissel

Op vrijdagochtend moest ik al heel bij de tandarts zijn. Om 8 uur had ik een korte afspraak. Ik fietste daarna al rond half 9 alweer door de nog frisse ochtendbries naar huis. Vandaag ging ik beginnen met het project kledingwissel. Van 9 tot 12 uur zou ik vandaag kleding gaan sorteren voor de zomer voor de eerste maten. Het is altijd weer een flinke klus en ik had er ook nu weer 2 dagen voor uitgetrokken.
Zoals ik gepland had kon ik de ochtend stug doorwerken en had ik om 12 uur de eerste maten klaar.

Het schot was redelijk leeg en ik had de juiste maten al redelijk in tassen bij elkaar, ook de eerste kasten waren omgewisseld in de jongenskamer op zolder.

Ik had er al vroeg aan gedacht om de broodbakker aan te zetten en nu was het tijd voor de lunch. Ik bakte nog even eieren en maakte een snelle salade klaar en toen konden we aan tafel.


De middag had ik vrij gehouden voor andere activiteiten. Het was opeens zulk warm weer aan het worden. Zo was Boaz ook 's morgens al met Bjorn aan het krijten geslagen in de lentezon.


De jongens speelden lekker veel buiten met elkaar en vriendjes. Ik deed nog wat boodschappen en ik ging met Jafeth de melk halen bij de boerderij. Het is dan wel heel lekker om nog even buiten te bivakkeren na zo'n ochtend op zolder. 


We zagen de kalfjes en lammetjes en Jafeth probeerde ze allemaal bij naam te noemen. Leuk is die fase ook weer. Hij is nu 1,5 jaar en is over het algemeen erg vrolijk. We genieten met z'n alle veel van hem.
Eenmaal thuis kon ik al snel beginnen met het avondeten wat dit keer een eenvoudige groentesoep met balletjes zou worden. Met die warmte is het erg fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan.

Ook zaterdag (weer een warme dag) zou het een dagje doorakkeren worden met de kleding. Ik had me voorgenomen om het zaterdag af te krijgen, maar om 13 uur toen de geplande finishtijd was gehaald, had ik nog een paar uur nodig. Er komt toch altijd meer bij kijken dan ik verwacht. De tijd vliegt dan voorbij als ik me helemaal kan storten op die ene taak.Het was de laatste dag voorlopig die vrij was om dit te doen én dat Bjorn vrij was. Ik wil graag zo'n klus achter elkaar door kunnen doen want anders heb ik overal weken lang die zakken staan en dat vind niemand in huis erg fijn.
Rond 16:30 uur was ik dan toch echt klaar. 
Tussendoor had ik al af en toe met vreugde naar buiten gekeken. Bjorn en de jongens waren palen gaan halen en stevig gaas. Tot nog toe liepen onze kippen overdag vaak door de tuin te scharrelen. Ik vind het leuk als ik ze wat scharrelvrijheid kan geven. Toch bleek het echt handiger om een grote ren te maken. En die werd vandaag in elkaar getimmerd terwijl ik op zolder bezig was !
Wat knapt dat ervan op. Ik ben er helemaal tevreden over. Nu kunnen de kippen lekker scharrelen, maar niet meer proberen weg te lopen als de poortdeur niet dicht wordt gedaan. Ook scheelt het een hoop kippenpoep aan onze schoenen en de cavia's hebben ook meteen een ren voor overdag. Ideaal !


's Avonds aten we lekker onze verse friet uit de oven met groente. Dat is standaard voor zaterdag hier in huize van Pelt. Doordat ik overdag geen andere dingen had kunnen doen moest 's avonds nog even crackers bakken en koek voor zondags. Nou ja, die koek was niet essentieel, maar de oven stond toch aan ;-)
De dag sloot ik af en ik was erg blij dat die klus voor de zomer weer klaar was. Ik was nog even creatief bezig 's avonds voor de zondagsschool de volgende dag, maar daarna was het toch echt goed om te gaan slapen en van de rustdag te genieten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten