zondag 22 april 2018

Een bijzonder volle week

Wat hebben we een drukke week achter de  rug met vele 'niet voorziene' dingen, maar ook gewone alledaagse dingen, die daar tussendoor een plekje moesten krijgen. 

Op maandag moesten we om kwart voor 12 voor de 20-weken-echo in het ziekenhuis zijn. De kinderen waren naar school en ruim op tijd kwamen wij bij het antoniusziekenhuis in Nieuwegein aan. Onderweg in de auto vroegen we ons af waarom we eigenlijk een uur hadden gerekend om er te komen, want we waren dan veel te vroeg. We parkeerde de auto en kwamen aan het einde van een lange hal bij de receptie aan met Boaz en Jafeth, die mee waren. Daar ontdekte we dat ik me vergist had.........We moesten in het ziekenhuis in Utrecht zijn. 
Ze zou bellen dat we onderweg waren. Oh, oh, wat onhandig van me om het juiste ziekenhuis te vergeten. Ik wilde graag naar Neuwegein, maar er was alleen nog plek geweest in Utrecht en daar had ik mee ingestemd. 
Al met al kwamen we net vóór 2 uur weer thuis. De echo had ook nog lang geduurd, omdat de baby een erg moeilijke houding aannam, maar uiteindelijk zag alles er helemaal mooi uit. Super ! Wat bijzonder om weer mee te maken.
Ik haalde de jongens uit school. We aten zoals altijd wat fruit en ze kregen snoepjes en rond etenstijd noemde ik naar Bjorn dat de afvoer in keuken nu wel erg slecht begon door te lopen. Hij besloot vóór het eten nog even te kijken en na de maaltijd kwam het ervan dat hij nog even naar een vriend sjeesde met auto of een 5 meter lange ragger te halen voor de afvoer + een fles keukenafvoerontstopper (weer een mooi woord voor scrabble). Dat zijn van die plotselinge klussen die er dan opeens zijn en je moet er wat mee. Na een avondje raggen was er niets verholpen....
Dat werd alsnog de vaat wassen in de badkamer om half 11 's avonds. Hmm, het deed me een beetje aan kamperen denken, maar toch liever niet om deze tijd....

Voor deze week werd er warm weer opgegeven. Dat maakte dat ik mijn kapsalon ook weer opende en verder ging met het scheren waar ik de week ervoor was gebleven. Even al de warme pakketje eraf was een hele opluchting voor menigeen in ons huis. 

Op dinsdag deden we ons wekelijkse ritje naar 'van der Spek' verswinkel. Daar dronk ik een bakkie koffie en thee met oma in de speeltuin en de kinders genoten van het meegebrachte lekkers en het spelen. Daarna laden we de winkelwagens vol heerlijk fruit, groente, eieren en kaas en we hadden weer genoeg voor de hele week. Voor zo'n 50 euro. Alhoewel ik dan ook nog wel naar de supermarkt ging later in de week om nog wat vergeten snackgroenten en niet-verse boodschappen te kopen.

Met de warmte gingen de winterwortels in de schuur opeens erg hard achteruit halverwege de week haalde ik die allemaal uit de schuur en haalde eraf wat niet meer te eten was. 


Van de mooie stukken maakte ik voor één avond wortel-kippensoep. Dat werd prima gegeten met die warmte. 

Ook was het wasmiddel aan het eind van de week weer op, want ja de wassen gaan door. Ik maakte een nieuwe lading van 10 liter.

 Op woensdag hadden we een oppaskindje op bezoek wat voor Boaz wel erg gezellig was. We bezochten een speeltuin en gingen nog even met de fietskar naar de markt. Dat is dé plek waar ik mooi even een riem kon kopen voor David. Onderweg stopten we bij een mooi groen speeltuintje en kon ik even uitrusten en zij konden hun energie kwijt.
Eenmaal weer thuis mochten ze na de lunch met de klei. Dat is een favoriete activiteit voor beide. Simpel voor mij en erg leuk voor hen. En wat werd het 's middags opeens warm.


Op donderdag ging ik naar de laatste vrouwenkring van dit seizoen. Dat was erg fijn. Het is mooi om ook momenten in de week te hebben dat ik even wat contact met mensen van buiten opzoek. Dat houdt m'n blikveld wat breder dan alleen gezin. Dat moet ik echt inplannen.

er was nog eens een speciaal feestelijk toetje: cake met custard en aardbeien

Vrijdag stond er een lang tandartsbezoek gepland. Uiteindelijk was alles zonder verdoving te doen, waar ik erg blij mee was. Daarna kon ik mooi weer aan de slag met wassen draaien, kinderen begeleiden, eten bereiden en verder kwam ik aan niet zo veel meer toe. Ik was aan het eind van de dag bijzonder moe. Ik denk dat alle spanning van zo'n tandartsbezoek dan opeens heel veel energie vergt.

Zaterdag was het stralend weer. Bjorn had het plan om met de kinders naar de Lek te gaan. Ze hadden er allemaal erg veel zin in toen Bjorn het voorstelde. Ze hebben zowaar zelfs gezwommen in de rivier. Brrr..
Ik besloot dit keer thuis te blijven met Jafeth. Zo kon ik nog even een rustig bezoekje aan de Hema brengen, naar de natuurwinkel en thuis de boel weer op orde maken. Na een drukke week is dat soms echt even nodig. 's middags kregen we bezoek en zaten we gezellig in de tuin terwijl de kinderen zich zowaar prima vermaakte met de watertafel. Ze waren moe (en flink verbrand) van de uren aan de Lek.

Zondag gingen we de rustdag in en genoten nog even na van het lekkere weer.

Nu is het voor mij hoogste tijd om weer aan de slag te gaan. De kinderen moeten weer naar school en dat doen ze nog lang niet zelf, dus daar ga ik me nu over ontfermen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten