maandag 12 maart 2018

feest, jam en variatie in werk

Vorige week vrijdag vierde Nathan zijn kinderfeestje. Hij had gezegd dat hij precies het zelfde feestje wilde als David had gehad. Dat deed ik niet precies, maar het was wel handig dat de onderdelen dus al vast stonden.
Om 2 uur kwamen de kinderen uit school. Ik stond ze op te wachten en samen liepen we naar huis. Het waren 3 jongens en één meisje, die waren uitgenodigd. Verder waren onze kinderen ook gewoon thuis en deden sommige onderdelen mee met de jarige en vriendjes. Thuis begonnen we met het verstoppen van de cadeautjes en ze één voor één uitpakken en bekijken. Dat vinden ze hier eigenlijk altijd de leukste manier om cadeautjes te krijgen en ze kunnen gelijk een beetje wennen.
Nadat de cadeautjes waren ontvangen lag er voor iedereen een grote kleurplaat klaar waar ze hun lekkers op kregen en ondertussen ook een beetje konden kleuren wat sommige leuk vonden. Dit keer had ik eierwafels waar we slagroom uit een spuitbus op deden. De kinderen mochten dan zelf gaan versieren met allerlei kleine snoepjes. Ze vonden het leuk en de wafels gingen erg goed op.

Nu was het tijd voor het klei maken. Nathan had bedacht dat hij slijm wilde maken, maar het leek me leuk om iets te doen wat net een beetje een ander recept was. Er moest scheerschuim met maizena worden gemengd en dan kon er nog een kleurtje bij. Ze vonden het heel leuk om te doen en het werd een enorme kliederboel. Ze waren er wel een uur mee bezig, want ze wilden verschillende kleuren maken en het mengen kost best tijd. Daardoor kwamen we niet toe aan de andere proefjes die ik nog had opgezocht. In potjes kregen de kinderen hun zelf gemaakte klei uiteindelijk mee.

Nu gingen wij naar buiten om de speurtocht te doen. Er waren opdrachten op kaartjes en ze moesten de pijlen volgen om de foto te vinden die op mijn camera stond. Ze konden lekker rennen onderweg en ik probeerden ze bij te houden. Een speurtocht is altijd een succes geweest bij ons. Ze vinden allemaal dat dat hoort bij een kinderfeestje. En door de tijd heen vind ik het eigenlijk niet moeilijk meer om een speurtocht te bedenken ,die niet moeilijk te maken is en toch leuk. Één van de opdrachtjes was bijv. een proeverijtje houden onderweg. Ze moesten om de beurt de blinddoek vóór en raden wat ze aten. Met vooral erg lekkere dingen natuurlijk om het leuk te houden.

Toen we terug kwamen was alle troep opgeruimd en de keuken weer aan kant gemaakt om aan de slag te gaan met het avondeten. Dat is fijn thuis komen na de troep, die ik achterliet.

De kinderen keken een stuk van een dvd en wij (Bjorn en ik) gingen de pizza's beleggen. We hadden van die standaard pizza margarita met 3 in een pak. De kinderen mochten zelf beleg kiezen: mais, ananas, kipknakworst plakjes en voor mezelf was er tonijn.

Met z'n alle gingen we nog een laatste keer aan tafel op deze feestdag en wat smulden we en wat was het gezellig. Na afloop werden de kinderen weer naar huis gebracht en zat het feestje er weer op. Ik was tevreden, omdat de kinderen zo veel plezier hadden gehad. De kinderen waren allemaal rond de 8 jaar. Ook dan kan een feestje thuis nog steeds erg leuk zijn. In de winter vind ik dat ook het beste te doen.

Verder had ik vorige week een hoop kiwi's over en besloot ik daar eens jam van te proberen te maken met een vleugje banaan. Het lukte prima:


Gister was er weer een overvloeiende wasmand. Daar ging ik dus maar gauw mee aan de slag en vandaag maar weer verder. Wassen, vouwen, wegleggen..... Ook de katoenen luiers van Jafeth raken dan na een tijdje wel een beetje op, ondanks dat ik een flinke stapel heb.En nu weer snel aan de slag met het ontbijt. Er staat weer het één en ander op het programma vandaag. Ik begin weer met frisse moed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten