woensdag 3 januari 2018

Het nuttige met het aangename.

Het ontbijt hadden we vandaag met z'n 6en gegeten . De jongens zijn nog vrij. Bjorn moest helaas weer aan het werk na een ruime week vrij te zijn geweest. Het is weer even wennen om alleen te zijn met de hele kudde. Ik heb er tegelijk geen moeite mee. Ik moest hoog nodig boodschappen doen na de feestdagen en dan vooral groente en fruit. Dat haal ik sinds enige tijd van de versmarkt wat zo'n half uur rijden is bij ons vandaan. Terwijl ik de keuken opruimde en een eerste kopje koffie genoot, besloot ik het te gaan combineren met een bezoekje aan de geitenboerderij 't Geertje. Het nuttige met het aangename verenigen dus.
Rond 11 uur vertrokken we naar de versmarkt. Terwijl ik tweemaal mijn kar vol laadde met verse groente, fruit en kaas haasten de kinderen zich naar de speeltuin. Ze vermaakte zich prima. Leuk dat er zo'n speeltuin is en het toilet komt ook goed van pas als ik met een kleuter en peuter op pad ben.
Ik koop graag veel vers, maar dat is in de supermarkt toch wel erg prijzig als je voor een groter gezin wilt inslaan. Vandaar mijn wekelijkse ritje naar de versvoordeel winkel. Ik heb bespaar dan zo veel en ik voel me vrijer om flink wat vers in te slaan, ideaal voor ons.
Ons ritje vervolgde zich naar Zoeterwoude. Na ietwat omrijden, omdat ik dacht het wel uit mijn hoofd te vinden kwamen we op de bestemming aan. En de kinderen  waren blij verrast dat er net als vorig jaar weer een ware stro-klauterbaan was gemaakt. Ze vonden het super leuk. De oudste 4 jongens leefde zich helemaal uit. Jafeth zat in zijn buggy en wachtte geduldig af tot zijn beurt kwam om rond te stappen. Hij verwonderde zich over de kinderen om zich heen.
Ook keken we nog even bij de verschillende dieren: de spelende flinke biggen, de tamme geiten, en nog veel meer dieren. We namen het er nog even van. En gingen  in het restaurantje even lekker opwarmen met koffie en chocomel. Hmmm echt genieten en Jafeth kon mooi even de benen strekken. Als dan de entree gratis is, is er mooi wat ruimte voor lekkers ter plaatse. Ik kocht nog even een stuk lekkere geitenkaas en na een laatste speelpartij vatten we de terugtocht. Dit soort uitjes wordt ik enthousiast van omdat het voor iedereen leuk is en gewoon eenvoudig.
Een geslaagd uitje voor iedereen en we kunnen weer even toe met de boodschappen. Eenmaal thuis genoten we eerst samen van een lekker bakje kiwi. Hmm...lekker en gezond. Ze zijn er hier dol op.

Na een kopje koffie en na het uitladen van de volle auto was het alweer 5 uur en dus tijd om het avondeten te bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten